PŘIPRAVUJEME: Velikonoce v Perníkové chaloupce (30.03.2024 v 11:00 hodin)

Divadelní scéna Království perníku®

OpenStreetMap

Nejpodrobnější mapa Království perníku® a celého světa, kterou průběžně upravuje a doplňuje velká komunita dobrovolníků podobně jako Wikipedii.


Zobrazit větší OpenStreetMap.cz s výběrem mapových vrstev nebo OpenStreetMap.org (vyhledávání, trasy,...)

Divadelní scéna zážitkového programu Království perníku® v oploceném areálu za "Železnou oponou" s Celnicí propojuje řadu venkovních i vnitřních prostor, které vytvářejí originální kulisy divadelního happeningu na motivy známých pohádek, literárních děl a filmů.

V čem je výjimečná? Zatímco například v Českém Krumlově mají otáčivé hlediště pro sedící diváky, v Království perníku® se mezi jednotlivými scénami "diváci" (účastníci) procházejí a aktivně se v různých divadelních rolích dle svých schopností a zájmu zapojují do improvizované umělecké produkce pod vedením profesionálů (např. Ježibaba v Perníkové chaloupce peče perníky, u ohníčku sedí 12 Měsíčků a hádají se o počasí, Kantor vyučuje žebrání, Kdosi hrabe listí, Červená Karkulka se schovává před vlkem, Zahradník zalévá Pichlavou past na Růženku, Žebráci žebrají, Hrabě poroučí, ... ). Zpívání je - podobně jako v Zemi krále Miroslava - dovoleno!

OpenStreetMap poskytuje mapová data pro tisíce webových stránek, mobilních aplikací a hardwarových zařízení. Tvoří ho komunita uživatelů, kteří přidávají a udržují data o silnicích, cestách, kavárnách, železničních stanicích a mnohém dalším po celém světě.

OpenStreetMap klade důraz na místní znalost. Přispěvatelé využívají letecké snímky, GPS přístroje a klasické mapy, aby ověřili, že OSM je přesné a aktuální.

OpenStreetMap tvoří otevřená data: smíte je užívat pro libovolný účel, pokud uvádíte autorství OpenStreetMap a jeho přispěvatelů. Pokud data měníte nebo rozšiřujete jistými způsoby, smíte výsledek šířit jen pod stejnou licencí.