PŘIPRAVUJEME: Velikonoce v Perníkové chaloupce (30.03.2024 v 11:00 hodin)

MMG Hranice - Kde nás najdete? [ Doprava ]

Město Hranice leží na Střední Moravě v Olomouckém kraji, resp. Přerovském okrese, v jejich nejvýchodnější části, na křižovatce významných silničních a železničních cest.

Po silnici se do Hranic dostanete od Olomouce po silnici č. 47 (E462, E442), od Ostravy po silnici č. 47 přes Odry, resp. 48 (E462) přes Nový Jičín, ve směru ze Slovenska od Vsetína a Valašského Meziříčí po silnici č. 35 (E442)

Po železnici leží stanice Hranice na Moravě na trati č. 270 z České Třebové do Bohumína a stanice Hranice na Moravě město na navazující trati č. 280 z Horní Lidče.

Nejbližší letiště s pravidelným vnitrostátním i mezinárodním provozem je Ostrava - Mošnov.

Městské muzeum a galerie v Hranicích sídlí v samém centru města v budově bývalé radnice, stojící v jihozápadním rohu Masarykova náměstí, čp. 71. Tímto vchodem jsou přístupné kanceláře muzea, studovna a muzejní knihovna. V plánku označeno číslem 2.

Výstavní síň Stará radnice je v přilehlém domě, který má vchod z Radniční ulice čp. 1. Tímto vchodem jsou přístupné rovněž stálé expozice.

Výstavní síň Synagoga sídlí v budově bývalé židovské synagogy, která leží mezi západními městskými hradbami a ústím Janáčkovy ulice do severozápadního rohu Masarykova náměstí. Vchod je situován z průchodu z Janáčkovy ulice na tzv. Židovské schody (vlevo od budovy čp. 728/1). V plánku označeno číslem 1.
MMG Hranice - Kde nás najdete?

UMÍSTĚNÍ

ukázat na mapě

Hledej další objekty v okruhu do km
DALŠÍ INFORMACE: http://www.mmgHranice.cz
Typ záznamu: Doprava
AKTUALIZACE: Petr Svoboda (Infomorava.cz) org. 56, 28.08.2014 v 20:42 hodin