Kaberon

Jedná se spíše o cuvé perspektivních novošlechtěných odrůd Santlot a Nativa, které vznikly postupným křížením mezi odrůdami Merlot, Frankovka, Svatovavřinecké a Seibel. Je dost pravděpodobné, že dalším výběrem vhodných klonů a dalším prošlechtěním výše uvedených dvou interspecifických odrůd může vzniknout odrůda s názvem Kaberon, která bude mít požadované vlastnosti.

Víno těchto novošlechtění bývá plné, extraktivní, bohaté na aromatické látky kabernetového typu. Postupným zráním získává sametovou jemnost a charakteristickou harmonii tříslovin s ostatními složkami vína.

Doporučuje se k ostrým a pikantním jídlům, aromatickým sýrům a masům na rožni. Vína vyzrálá, uleželá jsou vhodná k praženým oříškům, uzenému masu a sýru typu Roquefort.

S tímto vínem se setkáme v produkci Ing. Michlovského.

LOKALIZACE

DALŠÍ INFORMACE: http://www.ahaho.cz
Typ záznamu: Víno
AKTUALIZACE: uživatel č. 685 org. 56, 24.02.2005 v 13:57 hodin