Středisko Archa, Slezská Diakonie [ Sociální služby ]

Služby poskytujeme:
-lidem s mentálním postižením od 18-ti let pobírající invalidní důchod (i částečný)
-lidem s psychickým onemocněním od 18-ti let pobírající invalidní důchod (i částečný)

Poskytujeme Vám tyto služby:
-Chráněné bydlení (bydlení v Široké Nivě). Tato služba je určena pro lidi s mentálním postižením, kteří do chráněného bydlení přicházejí z rodin, ústavů sociální péče, výchovných ústavů, dětských domovů.
-Podpora v bydlení (asistence poskytovaná ve městě Krnov). Služby podporovaného bydlení využívají uživatelé s psychickým onemocnením a uživatelé s mentálním postižením. Jedná se o asistenční službu přímo v bytě uživatele.

Jak Vám může pomoci středisko Archa (chráněné a podporované bydlení):
-Naučíme Vás samostatně bydlet. Naši asistenti pomáhají uživatelům bydlícím v chráněném i v podporovaném bydlení naučit se samostatnému životu. To znamená zejména nakupovat, hospodařit s penězi, pečovat o vlastní domov, cestovat běžnými dopravními prostředky, atd.
-Budeme Vám dělat společníka a průvodce. Máte-li zájem o návštěvu kulturních zařízení a sporovních aktivit, nebo potřebujete-li doprovod k létaři, na úřady, na procházky a výlety.
-Pomůžeme Vám najít cestu k zaměstnání. Společně s uživatelem hledáme cesty k uplatnění na trhu práce, dovoluje-li to jejich zdravotní stav. Uživatelé docházejí dle svých přání, možností a schopností:
-do rehabilitačních dílen denního centra Benjamín v Krnově
-na praxe v rámci programu pracovních rehabilitací centra Ninive
-do zaměstnání v chráněných dílnách
-do zaměstnání na otevřeném trhu práce, v případě potřeby za asistence pracovníků podporovaného zaměstnávání centra Ninive
-do Církevní pomocné školy v Krnově a dalších škol, které slouží jako příprava na budoucí zaměstnání
-Naučíme vás samostatně es rozhodovat o svém životě.
-Co Vám nabízí chráněné bydlení:
-Budeme se snažit, abyste se u nás cítili jako doma. Uživatelé sami spravují okolí svých domků. Vybudovali si zeleninové a květinové zahrádky, mnozí chovají drobná domácí zvířata a s oblibou si zvou na návštěvu své známé, přátele a rodinu, aby se jim pochlubili svými bytečky, které si mohou zařídit dle svých představ.
-naučíme Vás trávit volný čas. Hledáme společně s uživatelem vhodné a dostupné volno - časové aktivity vně i mimo komunitu chráněného bydlení.
-Pomůžeme Vám k vlastnímu bydlení. Pomáháme uživatelům v přechodu do bytů podporovaného bydlení nebo chráněných bytů. V takovémto bytě už uživatel bydlí sám a má-li zájem, zajišťujeme osobní asistenci i v jeho novém bydlení.

Telefonicky nás můžete kontaktovat v době:
8.00 - 17.00 hod

Osobně Vás rádi přivítáme v době:
9.00 - 14.00 hod, ve středisku Archa Široká Niva

KONTAKTNÍ ADRESA:

Středisko Archa, Slezská Diagonie
Zámecké nám. 13
794 01 Krnov
Česko (CZ)
tel: (+420) 737 518 168
e-mail: archa@sdk.cz

UMÍSTĚNÍ

Typ záznamu: Sociální služby
AKTUALIZACE: Romana Hloušková (Městské informační centrum Bruntál) org. 56, 30.05.2008 v 14:10 hodin