PŘIPRAVUJEME: Velikonoce v Perníkové chaloupce (30.03.2024 v 11:00 hodin)

Pradědova kuchařka [ Turistická zajímavost ]

Pradědova kuchařka
je již vyrobena a je v prodeji


Malá ukázka:


Pradědova pomazánka
Tvaroh dáme do mísy, přidáme trochu másla a kysané smetany nebo jogurtu, ochutíme solí a drceným kmínem. Přidáme strouhaný křen a velké množství čerstvě krájených bylinek - petrželové a celerové natě, trochu kopřivy, pažitku,


Pradědova topinka
Opečený chléb na sádle osolíme, potřeme česnekem a bohatě navršíme houbovou smaženici.



Čarodějnická topinka z Petrových kamenů
Opečený chléb na sádle osolíme, potřeme česnekem a bohatě navršíme masovou směsí, kterou připravíme z kuřecího masa, které osmahneme na oleji , přidáme rajčata, papriku, cuketu nebo okurek , sůl, pepř a kečup podusíme a při podávání posypeme bohatě sýrem a ozdobíme pórkem

Pradědova cibulačka
Na oleji osmahneme cibuli pokrájenou na kolečka, zalijeme vodou, přidáme zeleninový bujón a přivedeme do varu, osolíme podle chuti, před podáváním ozdobíme kolečky pórku a přidáme trochu bílého vína. Na kolečka krájené rohlíky rozpečeme v troubě posypeme sýrem a podáváme zvlášť na talířku.


Pradědova česnečka
Do osolené vody dáme vařit na kostičky krájené brambory, přidáme zeleninový bujón a drcený kmín, nakonec rozšlehané vejce a utřený česnek. Na kostičky nakrájený chléb osmahneme na tuku a podáváme zvlášť na talířku. Před podáváním polévku bohatě ozdobíme pórkem krájeným na kolečka.



Pradědova bramboračka
Na tuku osmahneme cibulku, přidáme hladkou mouku a uděláme jíšku, zalijeme přidáme libovolné množství zeleniny (mrkev, celer, petržel, květák, kapustu, pórek, brokolice ap.)

Předem namočené sušené houby a vaříme do měkka. Nakonec přidáme zeleninový bujón, sůl a na kostičky pokrájené brambory. Ochutíme majoránkou, utřeným česnekem, před podáváním ozdobíme jemně krájenou pažitkou.



Pradědův hrnec
Na tuku osmahneme cibulku, přidáme nakrájené maso a osmahneme. Zalijeme trochou vody a dusíme téměř doměkka. Přidáme podle libosti nakrájenou zeleninu (mrkev, petržel, celer, kapustu, květák, brokolici ap ), před koncem dušení přidáme na kostky krájené brambory. Zvlášť si uvaříme doměkka fazole a před koncem varu přidáme do hrnce. Zahustíme jíškou, ochutíme solí a česnekem můžeme přidat také kousek uzeného masa nebo klobásy. Před podáváním bohatě posypeme pórkem.


MŇAM !!!

UPŘESŇUJÍCÍ ODKAZY

UMÍSTĚNÍ

DALŠÍ INFORMACE: http://www.pradedovazeme.cz
AKTUALIZACE: Ladislav Hollý (archívní záznam) org. 56, 28.09.2002 v 11:46 hodin