Cabernet Sauvignon

Cabernet Sauvignon

Charakteristika odrůdy:
Modrá odrůda
Je středního až bujného růstu, letorosty jsou vzpřímené, řídce olistěné, dřevo vyzrává dobře. Je to odrůda vhodná i do skeletových půd. Úrodnost je střední vzhledem k určité náchylností na sprchávání je nutné vysazovat jen dobrý klonový materiál. Hrozny jsou středně velké, s malými, kulatými bobulemi modré barvy. Vína mají bohatý obsah taninu a antokyanů včetně kyselin.
Vysazje se do nejlepších poloh.
V bobulích se objevuje typické aróma připomínající Černý rybíz, někdy i s travnatou příchutí.
Víno zraje velice pomalu a vyžaduje školení v sudech.

Země původu: Francie - Bordeaux

Rozšíření Celosvětově


Produkt: víno
Charakteristika Výraznou kořenitostí, vyšším obsahem tříslovin a bohatými aromatickými látkami merlíkového typu je sametový charakter vína postupně obohacován o tóny čerstvé kůže, typické pro jižní provenience.

Gastronomické využití:
Vhodné k pikantním a ostrým úpravám skopového a hovězího masa a zvěřině. Zároveň ke kozímu a ovčímu sýru, měkkému sýru s mytou kůrou a sýrům s modrou a bílou plísní.

LOKALIZACE

DALŠÍ INFORMACE: http://www.vina.cz
Typ záznamu: Vinařství
AKTUALIZACE: uživatel č. 705 org. 56, 16.03.2004 v 10:55 hodin