PŘIPRAVUJEME: Velikonoce v Perníkové chaloupce (30.03.2024 v 11:00 hodin)

DENAPUR - vodou ředitelný dvousložkový polyuretanový email [ Výrobek nebo zboží k prodeji ]

DENAS COLOR, a.s. - 12
DENAPUR - vodou ředitelný dvousložkový polyuretanový email -

DENAPUR
je dvousložkový, vodou ředitelný email, určený pro vrchní krycí vysoce lesklé a chemicky odolné nátěry kovových dílců a konstrukcí. Email obsahuje jako pojivo akrylátovou složku s obsahem funkčních hydroxylových skupin, anorganické a organické pigmenty, plniva, koalescenty, rozpouštědla a speciálních additiva- biocidní, smáčecí a dispergační prostředky, odpěňovače, reologické modifikátory a další přísady. DENAPUR TUŽIDLO obsahuje roztok alifatického polyizokyanátu v ekologicky šetrném rozpouštědle.

Použití: Vrchní krycí vysoce lesklé nátěry ocelových, pozinkovaných a hliníkových konstrukcí pro náročné aplikace s požadavkem na vysokou životnost při vysokém stupni korozního a chemického namáhání ve vnitřním i venkovním prostředí. Email se vyznačuje rychlým zasycháním, nárůstem tvrdosti a nelepivosti, mechanickou, chemickou a povětrnostní odolností. Výrobek se používá především pro průmyslové aplikace v kovoprůmyslu a strojírenství a pro nátěry technologických celků v chemickém, potravinářském průmyslu i v zemědělství. Dále lze tento výrobek použít k nátěrům dopravních prostředků, průmyslových praček, motorů, převodovek, obráběcích strojů, strojních zařízení a je také vhodný pro povrchové úpravy ve výstavbě i renovaci.

Vlastnosti:
Hustota: 1,0 - 1,3 kg/l
Hmotnostní sušina: 40 - 60 %
pH: 7 - 9
Objemová sušina: 30 - 45 %
Email je dodáván s vysokým leskem (85 - 95 % při 60 °), nebo dle požadavků i v matném provedení.

Příprava povrchu: Podklady na bázi železa musí být opatřeny základní antikorozní barvou DENAKOR nebo DENAPOX Z při dodržení postupu doporučeného výrobcem. Jiné základní barvy je možno použít po odzkoušení nebo po konzultaci s výrobcem. Na pozinkované a hliníkové konstrukce je možno barvu DENAPUR aplikovat přímo bez antikorozního základního nátěru, pouze po důkladném očištění a odmaštění podkladu.

Pracovní postup: Před aplikací se DENAPUR smíchá s tužidlem v daném poměru (100 :10 - 40 ) a konzistence se upraví přidáním 10 - 30 dílů vody. Poměry mísení obou složek jsou nastaveny výrobcem podle druhu aplikace a požadavků zákazníka na konečné vlastnosti a odolnost nátěru. Do emailu se vždy přidává za stálého míchání tužidlo. Míchání se provádí vhodným míchacím zařízením (např. vrtačkou s míchadlem), ruční míchání je nepřípustné. Po dokonalém promíchání obou složek doporučujeme směs po 10 minutách opětovně promíchat. Natuženou směs lze nanášet na podklad štětcem, válečkem nebo stříkáním ( pneumatickým, Airlles, nebo Airmix) v jedné nebo ve více vrstvách. Výrobce dodává email vždy v úpravě pro podmínky při aplikaci a způsobu nanášení. Zpracovatelnost natuženého emailu je max. 4 hodiny. Způsob nanášení, počet nátěrů a tloušťku vrstev doporučujeme vždy předem konzultovat s výrobcem.

Vydatnost: 6 - 8 m2 z jednoho kg natužené směsi na jeden nátěr při tloušťce suché vrstvy 50 m..

Odstíny: Vyrábí se v odstínech dle vzorkovnice RAL nebo v odstínech dle dohody s výrobcem.

Balení a skladování: Balení v plechových nebo v plastových obalech o obsahu 1 až 20 kg s odpovídajícím množstvím tužidla. Výrobek se skladuje v původních obalech při teplotách +5 až +25 °C na místech, chráněných před přímým působením slunečního záření a náhlým střídáním teplot. Skladovatelnost je 12 měsíců ode dne výroby.

Bezpečnost a hygiena: DENPUR TUŽIDLO obsahuje alifatický polyisokyanát a je klasifikováno dle zákona 356/2003 Sb. jako Xi dráždivý - může vyvolat senzibilizaci při styku s kůží. Při práci s tužidlem i s natuženým emailem dodržujte bezpečnostní pokyny, uvedené v bezpečnostním listu DENAPUR TUŽIDLO. Používejte ochranný oděv, plastové nebo pryžové rukavice a ochranné brýle nebo štítek. Při práci v uzavřených prostorách zajistěte větrání. Při nedokonalém větrání a při aplikaci stříkáním používejte ochrannou masku s filtrem proti organickým parám. Při rozsáhlejším potřísněním pokožky omyjte postižená místa vodou a mýdlem, při zasažení očí vypláchněte proudem čisté vody a vyhledejte lékařské ošetření.

Likvidace odpadů: Prázdné kovové obaly odevzdat do sběru, kód odpadu: 150104. Plastové obaly likvidujte jako ostatní odpad, kód odpadu: 150102. Zbytky barev a znečištěné obaly likvidujte jako nebezpečný odpad, kód odpadu: 080111.

KONTAKTNÍ ADRESA:

Sokolovská 361/2
743 01 Bílovec
Česko (CZ)
tel: (+420) 556 412 038
(+420) 556 410 795
fax: (+420) 556 410 263

UMÍSTĚNÍ

DALŠÍ INFORMACE: http://www.denascolor.cz
AKTUALIZACE: David Mužík (Infomorava.cz) org. 56, 07.06.2004 v 10:42 hodin