PŘIPRAVUJEME: Velikonoce v Perníkové chaloupce (30.03.2024 v 11:00 hodin)

Jiří Blažek – Babiččin dvoreček, Výrobky z vlny a kanafasu [ Regionální výrobce nebo produkt ]

JBL Sýkorová, Výrobky z vlny a kanafasu

Na čtyři sta let starý statek v Licibořicích na Chrudimsku se v roce 2011 vrátila domácí zvířata, která zde po mnohá staletí měla své místo. Objekt prošel důkladnou rekonstrukcí a pod názvem Babiččin dvoreček byl v květnu 2012 otevřen veřejnosti. Jeho součástí se stala i Dědečkova obůrka, ve které jsou k vidění kromě lesních zvířat (daňků, muflonů, králíků a bažantů) také koně, především plemene hafling.

Na návštěvě Babiččina dvorečku uvidíte nejen domácí zvířata, která se dříve běžně chovala při každé chalupě, ale pohladíte si a nakrmíte také třeba lamu, zblízka budete moci pozorovat pštrosy nandu, pávy, nebo želvy nádherné. Děti se dozvědí, jaký užitek nám zvířata přinášejí a minimuzeum jim přiblíží život na vsi za časů našich prababiček. Po prohlídce děti jistě zláká dětský koutek a dospělé návštěvníky vůně výborné kávy a babiččiných buchet.

V malém obchůdku na statku můžete zakoupit produkty železnohorských regionálních výrobců a také originální výrobky, které vznikají přímo na Babiččině dvorečku v Licibořicích. Pravý český kanafas a česká vlna se staly základem pro výrobu nápaditých, ručně zpracovaných dárkových předmětů, které potěší děti i dospělé. Textilní pexesa, polštářky, panenky, kapsáře nebo hrací knížky – to je jen malá část z nabídky, kterou pro vás s radostí a chutí tvoří na Babiččině dvorečku.

V roce 2013 byla výrobkům z českého kanafasu a ovčí vlny udělena značka ŽELEZNÉ HORY regionální produkt. Tato značka garantuje zejména místní původ výrobku a vazbu na region Železných hor, ale také jeho kvalitu a šetrnost k životnímu prostředí.

Pokud nevíte, kam s dětmi na výlet, zajeďte na Babiččin dvoreček. Co se děje na statku od dubna do října a otevírací dobu najdete na www.dvorecek-liciborice.cz.

Kontakt

Firma Jiří Blažek, Babiččin dvoreček
Licibořice 8, 538 23 Licibořice 
tel.: +420 608 728 699
masykorka@seznam.cz
http://www.dvorecek-liciborice.cz

finstagramDostupnost produktu v měsícíchMAS ŽR piktogram Formanská stezkaEshopProdej ze dvora

JBL Sýkorová, Výrobky z vlny a kanafasu

UMÍSTĚNÍ

ukázat na mapě

Hledej další objekty v okruhu do km
AKTUALIZACE: Lea Turynová (MAS ŽR) org. 127, 15.05.2023 v 10:55 hodin