Sdružení přátel folkloru v Brně [ Folklorní sdružení ]

ZELINKA Milan
Logo sdružení
Občanské sdružení, které je členem Folklorního sdružení České republiky.

Sdružení přátel folkloru v Brně bylo založeno 10.října 1989 zástupci deseti nejaktivnějších folklorních souborů v Brně, z iniciativy Mgr. Jana Miroslava Krista.

Základní myšlenkou tohoto občanského sdružení bylo spojit dohromady síly k založení nové tradice uspořádat v městě Brně folklorní festival.

Dnes tvoří Sdružení přátel folkloru v Brně 11 souborů dospělých a mládeže, 12 dětských folklorních souborů a okolo 110 členů příznivců, nejen z celé České republiky, ale i ze zahraničí. Stěžejní náplní SPF je i nadále pořádání folklorního festivalu, ale i mnoha dalších akcí pořádaných ve spolupráci s jednotlivými soubory či různými organizacemi v rámci města. Členové mají možnost si vzájemně vyměňovat informace k navazování kontaktů, případně spolupracovat při různých folkloristických aktivitách pořádaných soubory., Ústavem lidové kultury ve Strážnici, Folklorním sdružením České republiky či jinými regionálními sdruženími (soutěž o Černovického zpěváčka, košt koláčů).

Sdružení přátel folkloru v Brně je řádným členem české sekce C.I.O.F.F. a velice úzce spolupracuje s Magistrátem města Brna a úřady jednotlivých městských částí.

Velice aktivní je rovněž dětská sekce SPF, která každoročně přispívá k činnosti dnes již pravidelnými akcemi, které připravují sami nebo ve spolupráci s jinými organizacemi např. pravidelné přehlídky dětských folklorních souborů, pořad Děti dětem nebo Jundrovské jablíčko.


Předseda sdružení: Milan Zelinka

KONTAKTNÍ ADRESA:

Sdružení přátel folkloru v Brně
Milan Zelinka
Charbulova 3
618 00 Brno
Česko (CZ)
tel: (+420) 603 420 017
(+420) 548 213 956
fax: (+420) 548 535 765

SOUVISEJÍCÍ ODKAZY

UPŘESŇUJÍCÍ ODKAZY

UMÍSTĚNÍ

DALŠÍ INFORMACE: http://www.JMK.FOS.cz
Typ záznamu: Folklorní sdružení
AKTUALIZACE: Luděk Šorm (FOLKLOR.CZ) org. 24, 08.10.2005 v 03:45 hodin