PŘIPRAVUJEME: Velikonoce v Perníkové chaloupce (30.03.2024 v 11:00 hodin)

Lyžařský klub Svinec [ Lyžařský areál ]

Lyžařský areál na Svinci u Nového Jičína
Lyžařský areál na Svinci u Nového Jičína
Online web kamera

Informace o sněhu - tel.číslo - 728 208 328



Krajina v okolí Nového Jičína je součástí Štramberské vrchoviny, která spolu s Moravskoslezskými Beskydami náleží k horské soustavě Západních Karpat. Mezi nejvýraznější lokalitu patří kopec Svinec, na jehož území byla vyhlášena přírodní rezervace Svinec. Nachází se na úbočí protáhlého na pohled nevysokého kopce Svinec asi 3,5 km od centra města Nového Jičína.

Geologicky se nacházíme přímo na rozhraní dvou horských celků, t.j. Českého masivu a Západních Karpat, přičemž hranice mezi nimi tvoří Moravská brána. V roce 1981 zde byla zbudována lyžařská sjezdovka s lyžařskou chatou (kolaudace po rekonstrukci r.2006). Jdeme-li od chaty k vrcholu Svince, otevírají se nám neustále se měnící pohledy do daleké krajiny. Zpevněná cesta, po které se k vrcholu vydáváme, byla v období nacistické okupace 1938 až 1945 nejprve státní hranicí mezi zbytkem Mnichovskou dohodou okleštěného Československa, tzv. druhou republikou a Německou Říší, následně od 15. března 1939 hranicí tzv. Protektorátu Čechy a Morava.

Lyžařský areál Svinec Nový Jičín se tedy nachází jen 3 km od centra Nového Jičína. Jít si zalyžovat Vás nenutí ani k řešení otázky, jak se k areálu dostanu. Je to prostě kousek krásné procházky na Skalky a po cestě na vrchol Svince. Nebo můžete jít z Loučky do spodní části sjezdovky. Pro ty, kteří chtějí jet autem, je upravena cesta z Loučky od benzínové pumpy až pod vlek.
.

Hlavní sjezdovka je dlouhá 470 m a má převýšení 120 m.
Svým profilem je ideální pro všechny typy lyžařů..
Svah je uměle zasněžován. Každý večer se svah upravuje sněhovou rolbou.

Sjezdovka je uměle osvětlena.

Celý areál je ideální pro školní výcviky.

Individuální, skupinovou, rodinnou výuku lyžování a snowboardingu zajišťuje Lyžařský oddíl svými proškolenými instruktory nebo autorizovaná lyžařská škola, informace v kase nebo tel.728 208 328. 

KONTAKTNÍ ADRESA:

Lyžařský klub Svinec
Kojetín 56
741 01 Nový Jičín
Česko (CZ)
tel: (+420) 728 208 328 info o sněhu
Lyžařský areál na Svinci u Nového Jičína

SOUVISEJÍCÍ ODKAZY

UPŘESŇUJÍCÍ ODKAZY

UMÍSTĚNÍ

DALŠÍ INFORMACE: http://www.skisvinec.cz
Typ záznamu: Lyžařský areál
AKTUALIZACE: Šormová Helena (INFOSYSTEM s.r.o.) org. 149, 23.10.2021 v 12:11 hodin