PŘIPRAVUJEME: Velikonoce v Perníkové chaloupce (30.03.2024 v 11:00 hodin)

Kulturní a informační centrum SNĚŽENKA Sedlnice [ Kulturní a zábavní zařízení ]

Kulturní a informační centrum SNĚŽENKA Sedlnice
KULTURNÍ A INFORMAČNÍ CENTRUM SNĚŽENKA

Sedlnice se nachází na severovýchodě Moravy, na území Moravské brány (Porta Moravica( nazývané dříve Kravařsko. Krajinu modelovaly třetihorní mořské záplavy a severský ledovec. Po ústupu zanechal říční síť, jejíž součástí je Sedlnička, pravý přítok Odry, která odvádí své vody do Baltského moře. Obec je rozložena po obou březích Sedlničky v délce asi 7 km. Z údolí se zvedá  a tvoří tak mírnou pahorkatinu s nejvyšší nadmořskou výškou 306 m n.m.

Okolí Sedlnic nabízí velkou možnost zajímavých turistických výletů na blízký Štramberk, zříceniny hradu Hukvald nebo Starého Jičína. Rovněž bývalé okresní město Nový Jičín a další okolní města jako Příbor, Studénka, Kopřivnice, Bílovec, Fulnek a samozřejmě Ostrava, největší město regionu, nezklamou nepřeberným množstvím historických zajímavostí. V neposlední řadě jsou zde malebné Beskydy, jenž se mohou pochlubit dostatkem přírodních krás. Obcí vede cyklotrasa č. 6039 rodištěm S. Freuda.

Bohatou historii obce připomíná několik památek. Je to zámek, který prošel mnoha změnami. Významnou dominantou je kostel sv. Michala, ve kterém jsou při vstupu na bočních stěnách zazděny renesanční náhrobky Jana Sedlnického z Choltic a jeho choti Johanky z Limberka. Zajímavý je také pomník Josefa von Eichendorffa, který tvoří několik bludných kamenů spojených v obelisk.

V roce 2003 bylo slavnostně otevřeno Kulturní a informační centrum Sněženka - tvoří jej informační centrum s internetovou kavárnou, knihovna, kongresový sál s velkoplošnou projekcí 3x4 m a televizní studio vytvářející zpravodajství pro 9 obcí. Televizní studio je mediálním partnerem akce BŮČEKFEST

 

KONTAKTNÍ ADRESA:

Kulturní a informační centrum Sněženka
Sedlnice 106
742 56 Sedlnice
Česko (CZ)
tel: (+420) skype - kic.snezenka
(+420) 556 712 638 - Tv studio

UPŘESŇUJÍCÍ ODKAZY

UMÍSTĚNÍ

DALŠÍ INFORMACE: http://www.snezenka.cz
AKTUALIZACE: Lenka Šimurdová (Kulturní a informační centrum Sněženka Sedlnice) org. 56, 30.08.2016 v 10:04 hodin